ID Light in de Millennium-mix

ID Light heeft van Frank Blom de volgende vraag doorgekregen in het kader van de Millennium-mix: Wat heeft ID-light in huis op het gebied van duurzaamheid?

Die vraag kan hij beter omdraaien. Want wat heeft ID Light niet in huis op het gebied van duurzaamheid? Het pand staat vol LED-lampen, op het terrein staat een windmolen, aardwarmte zorgt voor een aangename binnentemperatuur, zonnepanelen sieren de ingang, warmteboilers zitten in het assortiment en er wordt geëxperimenteerd met een motor op waterstof. Kortom, het is duurzaamheid troef bij Wijnand Woudenberg en Serge Stolk.
 
Het licht gezien
De compagnons zitten inmiddels zes jaar op bedrijventerrein breekland. Afgelopen jaren zijn ze zich gaan specialiseren in LED-verlichting, daarvoor leverden ze vooral buitenverlichting. In het pand liggen ruim drie miljoen lampen opgeslagen. Komende wintermaanden hangen ze die in diverse steden in geheel Nederland op zodat de winkelstraten weer feestelijk zijn verlicht. Wijnand houdt zich vooral bezig met de technische aspecten, Serge richt zich op de creatieve toepassingen. Dat verklaart de slogan ‘Creatief met licht en techniek’ dat de bedrijfsauto’s siert. Overigens hebben ze meer in huis dan ‘alleen maar’ licht. Ze leveren, plaatsen en onderhouden nagenoeg alles op het gebied van elektronica en energiebeheer, zowel voor de zakelijke markt als particuliere opdrachtgevers.

Verlichting op hoog niveau
“We kijken altijd kritisch naar het energiegebruik bij al onze toepassingen. De innovatie van de LED-techniek maakt dat moderne lampen weinig stroom gebruiken in combinatie met een prima lichtopbrengst hebben. Door bewegingsmelders te plaatsen, kun je het energiegebruik verder terugdringen. Afgelopen jaren hebben we daar veel ervaring mee opgedaan. We steken letterlijk en figuurlijk boven de concurrentie doordat we ook de verlichting van kerkklokken vervangen door LED-lampen. Daarvoor gebruiken we een hoogwerker die tot honderd meter hoogte reikt. Dat is nog eens verlichting op hoog niveau.”

bron: http://millenniumgemeentelangedijk.com/category/mix/