Vloerverwarming

Meer dan alleen warme voeten
Vloerverwarming doet meer dan alleen uw koude voeten verwarmen en is zeker geen overbodige luxe. Als je vloerverwarming vergelijkt met andere warmtebronnen zijn er talloze voordelen te noemen. Wat dacht u van een kostenbesparing op de energierekening of aan het bijkomstige voordeel van een prachtige vloer die u bij de aanleg van vloerverwarming kunt plaatsen.

Aanzienlijke kostenbesparing
Een voordeel wat direct waarneembaar zal zijn, is dat u minder hoog kunt stoken in vergelijking met radiatorverwarming en u toch een goede en aangename gevoelstemperatuur in huis krijgt. Door de lage temperatuurinstelling is er op jaarbasis ook een aanzienlijke energiebesparing te verwachten, die kan oplopen van 10 tot 15 %. Het systeem werkt namelijk met een watertemperatuur van 25 a 35 graden Celsius. Vanuit milieuopzicht is dit een hele mooie besparing en u merkt het natuurlijk ook zelf in de portemonnee.

Betere warmteverdeling
Zoals gezegd voelt de warmte van vloerverwarming veel aangenamer. Dit komt doordat de warmte heel gelijkmatig wordt verdeeld. De warmte straalt omhoog, waardoor de ruimte gelijkmatig verwarmd wordt.

Voor mensen met allergische of astmatische verschijnselen is vloerverwarming ook een uitkomst. De lucht is minder benauwend en er is ook minder stofcirculatie. Er zijn immers geen radiatoren of andere buizen die stof kunnen vasthouden.

Waar kiest u voor:
de vloer als hoofd- of bijverwarming

Als uw huis nog gerealiseerd moet worden, waarom kiest u dan niet meteen voor vloerverwarming voor uw gehele woning? U kunt dan gelijk profiteren van de talloze voordelen van deze warmtebron.